Matcha Tea - Το απόλυτο superfood και γιατί θα το αγαπήσεις!

mardi 27 novembre 2018 14:52

Το βιολογικό matcha tea με τις αμέτρητες ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό σου!

Όσο η υγιεινή ζωή και διατροφή κερδίζει έδαφος, τόσο περισσότερο η κατανάλωση τσαγιού matcha γίνεται μια πιο δημοφιλής επιλογή!

Η matcha προέρχεται αρχικά από την Κίνα (όπως άλλωστε όλες οι ρίζες πράσινου τσαγιού) και ταξίδεψε στην Ιαπωνία περί τα τέλη του 12ου αιώνα. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως υπερτροφή, είναι όμως τελικά πολλά περισσότερο από αυτό. Έχει τόσα πολλά και σημαντικά για τον οργανισμό οφέλη, που κατατάσσεται εν τέλει στην ειδική κατηγορία των “φαρμακοτροφίμων”.

Η λέξη “Matcha” κυριολεκτικά σημαίνει τσάι σε σκόνη, εφόσον πρόκειται για ολόκληρα φύλλα πράσινου τσαγιού (ποικιλίας tencha) αλεσμένα σε σκόνη.

Η διαφορά με το κλασικό πράσινο τσάι

Η αυθεντική μάτσα διαχωρίζεται από τα απλά φύλλα πράσινου τσαγιού από τον τρόπο καλλιέργειας και παραγωγής της.

Καταναλώνοντας ολόκληρο το φύλλο, και όχι μόνο το εκχύλισμά του (όπως στην περίπτωση του απλού πράσινου τσαγιού) προσλαμβάνεις 137 φορές τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού και 12 φορές την θρεπτική του αξία.

 

Tσάι Matcha | Γιατί είναι τόσο ευεργετικό για τον οργανισμό σου;

Είναι η πλουσιότερη πηγή αντιοξειδωτικών! Μάλιστα, κατέχει τα πρωτεία, αφού περιέχει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη υπερτροφή.

Παρέχει ήρεμη ενέργεια που διαρκεί ώρες! Συνδυάζει την καφεΐνη με ένα σπάνιο αμινοξύ, την L-θειανίνη,  που προωθεί την χαλάρωση. Ο συνδυασμός αυτός σου χαρίζει ήρεμη ενέργεια που διαρκεί.

Βοηθά στην φυσική αποτοξίνωση του σώματος! Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε χλωροφύλλη, αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να κάνεις ένα γρήγορo detox στον οργανισμό σου.

  1. Αυξάνει την θερμογένεση του οργανισμού, βοηθώντας έτσι στην απώλεια βάρους.
  2. Είναι πλούσιο σε κατεχίνες και επιγαλοκατεχίνες (140 φορές την ποσότητα του απλού τσαγιού)! Δηλαδή, ενισχύει το ανοσοποιητικό και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, πολύ περισσότερο από ένα κοινό τσάι! 

Γιατί να επιλέξεις ?

Διαβάστε περισσότερα