Υγιεινά σνακ για τα παιδιά στην παραλία

mardi 6 août 2019 15:36

Ο υδράργυρος έχει χτυπήσει κόκκινο και οι μικροί μας φίλοι είναι αναστατωμένοι, θέλουν να ξεχυθούν στις παραλίες, να απολαύσουν τη θάλασσα, να χτίσουν πύργους στην άμμο…Οι ώρες που μπορείς να περάσεις όμως με τα παιδιά στην θάλασσα είναι συνήθως αρκετές, γι αυτό και το κολατσιό είναι πάντα απαραίτητο! Είναι σημαντικό όμως να μην καταναλώνετε πριν βουτήξουμε στη θάλασσα για την ασφάλεια των παιδιών μας. Τώρα το τί θα επιλέξετε να καταναλώσουν είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι καθώς πρέπει να τους χαρίσετε θρεπτικά συστατικά και ενέργεια για να μπορούν να ασχοληθούν ξέγνοιαστα με το παιχνίδι τους.

  • Αναλάβετε να φτιάξετε εσείς το κολατσιό του παιδιού σας ή ζητήστε του να το φτιάξετε μαζί! Είναι κάτι που θα του αρέσει ιδιαίτερα και σίγουρα θα το καταναλώσει και πιο εύκολα!
  • Επιλέξετε να καταναλώσετε και εσείς το ίδιο κολατσιό με το παιδί σας. Τα παιδιά μιμούνται συμπεριφορές και σίγουρα θα δημιουργήσετε ένα ευχάριστο κλίμα!
  • Αποφύγετε να δίνετε τυποποιημένα τρόφιμα, όπως πατατάκια, γαριδάκια, γλυκίσματα, μπισκότα, κρουασάν και γενικότερα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι.
  • Αποφύγετε να το προμηθεύετε με αναψυκτικά και τυποποιημένους χυμούς που είναι πλούσια σε ζάχαρη και συντηρητικά. Εναλλακτικά προτιμήστε φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα!
  • Μην προσθέτετε στο σάντουιτς του παιδιού σας αλλαντικά, προτιμήστε να τα φτιάξετε με τυρί και λαχανικά! Τα αλλαντικά περιέχουν νιτρικά που θεωρούνται επιβλαβή για την υγεία.